وبلاگ

نگهداری عسل

نگهداری عسل طبیعی

در نگهداری عسل طبیعی، نکات بسیاری وجود داره که باید به اونا دقت کرد. تو این مقاله به 3 نکته مهم درباره نگهداری عسل که همه باید بدونند پرداختیم.

در حالیکه یکی از مهم‌ترین حقایق درباره نگهداری عسل اینه که عسل بدون هیچ مواد نگهدارنده و مواد افزودنی، فاسد نمیشه ؛ عسل مایع مستعد تغییرات فیزیکی و شیمیایی در طول زمانه و زمانی که به خوبی نگهداری نشه، امکان تیره شدن رنگ عسل هستش و همچنین کمی از عطر و طعم خود را از دست بده. به همین خاطر و برای اهداف تجاری شرکتا، دوره عمر مفید ( تاریخ انقضا ) روی شیشه‌های عسل درج می کنند.

نگهداری عسل شکرک زده یا متبلور شده

با گذشت زمان، عسل مایع ممکن است بطور طبیعی متبلور یا خودمونی ترش شکرک زده شود، فرآیندی که در آن عسل غلیظ‌تر، ناصاف و دارای ریزدانه قندی می‌شه. نرخ تبلور برای انواع عسل ها فرق داره. اگه یه مثال بخواییم بزنیم، سل اقاقیا تمایل به مایع باقی ماندن دارند و می تونند بهتر از بقیه عسل ها، در مقابل تبلور یا شکرک زدن خومون مقاومت کنن، ولی در مقابل عسل گل قاصدک و گل اسطوخودوس، به سرعت شکرک می زنند.

عسل شکرک زده

فرآیند تبلور خیلی راحت قابل معکوس کردنه و این کار به هیچ وجه بر طعم و کیفیت عسل تأثیر نمی‌گذاره، اگرچه ظاهر عسل رو بطور ناخوشایندی تغییر می‌ده. پس فهمیدیم که عسلی که شکرک زده را نباید دور بریزیم، چون کیفیت آن از بین نرفته. برای نمونه می‌توان آن را بر روی نان تست بریزیم، بدین ترتیب عسل متبلور آب میشه و قابل خوردن خواهد شد.

همچنین می‌توان شیشه این عسل رو درون آب گرم ( حدود ۴۰ درجه سانتی گراد ) قرار بدیم و وقتی ریزدانه‌های قندی حل شدن، آن را از درون آب برداشته و در جایی قرار داد تا در سریع ترین زمان ممکن خنک بشه. یادمون باشه که از افزودن آب در حال جوش به عسل باید خودداری کنیم، زیرا عسلی که فرآوری دیده باشه یا حرارت خورده باشه، برای چند ماه مایع باقی میمونه.

برای همین، برخی تولیدکنندگان عسل، آن را پاستوریزه می‌کنند که به موجب آن، عسل به سرعت حرارت میبینه و سپس سریعاً خنک می‌شه تا سرعت فرآیند متبلور شدن یا شکرک زدن آن کاهش یابد، بطوری که اینگونه عسل مدت زمان طولانی‌تری را درون قفسه‌های فروشگاه‌‎ها بصورت مایع باقی میمونه ( و همچنین ظاهر مطلوبی نیز خواهد داشت ).

 

برای مشاهده قیمت بروز زعفران عمده، می توانید به صفحه قیمت عمده زعفران مراجعه کنید؛ این صفحه تقریبا هر روز بروزرسانی می شود. همچنین ما بسته های کادویی زعفران در طرح های مختلفی عرضه میکنیم. برای اطلاعات بیشتر می توانید به صفحه خرید زعفران آنلاین مراجعه کنید.

جلوگیری از جذب رطوبت بوسیله عسل

یه نکته مهم تو نگهداری اینه که عسل باید در یک محل خشک و خنک نگهداری شه، و باید اطمینان حاصل کنیم که درب ظرف آن کاملاً محکم بسته شده، چون عسل تمایل به جذب رطوبت از محیط اطرافش داره که ممکنه به تخمیر و کاهش کیفیت آن منجر شه. باید همیشه عسل را از شیشه با استفاده از یک قاشق خشک برداریم، چون همونطور که بررسی کردیم باید از ورود هرگونه رطوبت و آب به درون شیشه عسل جلوگیری شه.

عسل طبیعی

ظرف نگهداری عسل

نکته آخر اینه که عسل دارای خاصیت اسیدیه . نگهداری و بسته بندی اون در ظروف فلزی بسیار خطرناکه، چون اسید موجود در عسل موجب خوردگی فلزات می شه. بعد با مواد قندی عسل مخلوط می شه و روی کیفیت عسل خیلی تاثیر می گذاره. سالم ترین روش نگهداری عسل در حجم کم ظروف شیشه ای، لعابی یا سفالیه.

امیدوارم این مطلب به دردتون خورده باشه ! 🙂

 

 

بازگشت به لیست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *