استفاده از زعفران بعنوان یکی از پر هزینه ترین ادویههای دنیا افزون بر ارزش غذایی زیاد، کاربردهای خوب دیگری هم دارد. یکی از این موارد، درمان بیماریها میباشد. پیشینه استفاده از این ادویه تاریخی در درمان بیماریهای بسیاری به گذشتههای دور باز میگردد.
آنتی اکسیدان زعفران با حفاظت سلولهای بدن در مقابل رادیکالهای آزاد و استرسهای اکسیداتیو در درمان بیماریهای مرتبط تأثیرگذار میباشد. زعفران در درمان سرماخوردگی و تب به عنوان مادهای تحریککننده عملکردی فوق العاده دارد.
بعنوان نمونه ترکیب زعفران با شیر و استعمال مخلوط به دست آمده روی پیشانی روند بهبودی سرماخوردگی را سرعت میبخشد. علاوه بر این بر اساس طب سنتی، زعفران طبع گرمی دارد. همین گرمی سبب شده است که در درمان برخی بیماریها مثل سرماخوردگی که به دلیل سردی ایجاد میشوند تاثیرگذار و کارآمد باشد.
چای زعفران برای درمان بیماریهای فصلی مثل آنفولانزا، سرفه و تب هم سودمند میباشد و ناراحتیهای ناشی از این بیماری را کاهش میدهد. برای تهیه چای زعفران، ابتدا آب را بجوشانید. سپس در قوری آب جوش آمده، چای و زعفران آسیاب شده را بریزید. بعد از آن قوری را روی حرارت غیر مستقیم (سماور) قرار دهید تا با بخار آن دم بکشید. اکنون چای زعفران شما آماده میباشد و جهت درمان سرماخوردگی آن را میل نمایید.
تهیه دمنوش سرماخوردگی با زعفران
چند مدل دمنوش های عالی برای سرماخوردگی که توصیه میشود:
دمنوش زنجبیل و زعفران ، دمنوش زعفران و گل محمدی، دمنوش زعفران و عسل یا نبات