داشتن یک سفره با غذاهای خوش رنگ و خوشمزه می تواند میزان سلیقه کدبانوی منزل شما را به نمایش بگذارد، مخصوصا اینکه مهمانانی خاص داشته باشید. همه کدبانوها در چنین مواقعی تلاش می کنند تا با تزئین برنج علاوه براینکه شکل زیبا و خاصی به سفره خود بدهند، سلیقه خود را هم به مهمانان و دیگر اعضا نشان بدهند. بعضی از کدبانوها برای تزئین برنج خود، از زعفران کمک میگیرند. برنج زعفرانی را بارها دیده اید ؛ برنج هایی روی غذاهای خورشتی مانند قیمه وقورمه یا زرشک پلو با مرغ قرار دارد.
دستورالعمل تهیه برنج زعفرانی خیلی راحت میباشد و فقط تنها ماده اضافه ای که مورد نیاز است، زعفران است که آن در هنگام پخت به برنج اضافه می کنید. اما قبل از اینکه وارد بحث چگونگی طرز تهیه برنج زعفرانی بشویم،لد نیست کمی در مورد زعفران و خواص آن بحث کنیم تا کمی بیشتر با این ادویه گران قیمت آشنا شویم.
خواص زعفران
زعفران گیاه پیازدار میباشد که به عنوان چاشنی و رنگ دهنده غذا بهره میگیرند. زعفران دارای ارزش مواد غذایی بالایی میباشد و ازاین رو خواص بالایی دارد. البته به این نکته دقت کنید که رنگ دهنده های زعفرانی زیادی امروزه وارد بازارشده است که فقط تعدادی از آن ها دارای مجوز بهداشتی هستند و بهتراست که این نوع محصولات در مواقع محدود بودن دسترسی به زعفران، مورد استفاده قرار بگیرد. در حالت کلی زعفران دارای خواص زیر است:
– موجب کاهش کلسترول و چربی خون می شود.
– آرام بخش
– اشتها آور
– تقویت کننده ذهن
– پیشگیری بیماری های قلبی
– درمان کننده بیماری های چشمی، پوستی، رفع نفخ، معده درد و کم خونی
– کمک به هضم غذا
– ضد افسردگی
– جلوگیری از پیشرفت بیماری چشمی و مانع کم دیدی در بزرگسالان
– ضد سرطان
این ها فقط بخشی از خواص زعفران بودند که شما می توانید در تهیه برنج زعفرانی استفاده کنید.
طرز تهیه برنج زعفرانی
برای تهیه برنج زعفرانی به دو روش میتوانید اقدام کنید:
– اکثر خانم ها، برنج زعفرانی را برای تزئین بر روی برنج ساده استفاده می کنند و بیشتر مصرف آن در غذاهای خورشتی و زرشک پلو با مرغ میباشد.
– در بعضی از مناطق، گل برنج را زعفرانی می کنند که به آن برنج کامل زعفرانی می گویند.
اما روش تهیه برنج زعفرانی
– زعفران را می توان در تهیه پلو ساده یا کته و تهیه برنج آبکشی استفاده کرد. روش اول، این است که شما بخواهید تا برنج زعفرانی کامل بپزید.
– ابتدا براساس تعداد چند پیمانه برنج را با آب ولرم شستشو بدهید و نمک زده و خوب به هم بزنید و اجازه بدهید که برنج به مدت 2تا3 ساعت در آب بماند. سطح آب باید 1تا 2 بند انگشت از برنج بالاتر باشد به آن استراحت بدهید.
– درون یک قابلمه دیگر آب به مقدار دو سوم ریخته و برروی اجاق قرار می دهید تا جوش بیاید. بعد از اینکه جوش آمد، برنج خیس خورده را داخل آن می ریزید.
– بعد از حدود ده دقیقه که برنج داخل آب خوب پخت و آب موجود در برنج تبخیر شده بود و برنج به مرحله دم کردن رسیده است ، آن را آبکش کنید.
اینجا مقداری تفاوت در تهیه برنج زعفرانی پلویی و برنج آبکشی بوجود می آید که برای شما بیانن میکنیم تفاوت این دورا.
– اگر قصد تهیه پلو کته دارید که دیگر نیازی به آبکشی نمیباشد. بعد از اینکه آب کامل تمام شد و قبل از استفاده از دم کنی، زعفران را دم کرده و برروی سطح برنج بریزید. روش دم کردن زعفران هم به این صورت که مقداری از آسیاب شده آن را داخل آبجوش ریخته و بعد یک نعلبکی برروی استکان قرار داده تا دم بکشد.
– اگر قصد تهیه برنج آبکش داشته باشید، بعد از اینکه برنج خود را آبکش کردید، زعفران دم کرده را برروی برنج قرار بدهید. دقت کنید که زعفران حتما باید بعد از آبکشی اضافه شود؛ زیرا اگر در هنگام آبکشی اضافه کنید، تمام ماده زعفران همراه آب از بین خواهد رفت و خاصیتی نخواهد داشت.
– بعد از اینکه برنج را آبکشی کردید و آن را داخل قابلمه برگردانید که البته بهتر است کف قابلمه را با روغن چرب کرده و از سیب زمینی و نان برای ته دیگ استفاده کنید، زعفران دم کرده را همراه با دیگر چاشنی ها به آن اضافه کنید و اجازه بدهید تا برنج کامل دم بکشد.
– اگر هم قصد تهیه برنج زعفرانی کامل نداشته باشید و هدف شما تزئین سطح رویی آن است، زعفران را همراه آب جوش با روغن داغ می ریزیم و بعد از مدتی مقداری از برنج سفید را که قبلا آماده کرده بودید، به آن ها اضافه کنید و خوب بهم می زنید. سپس می توانید از این برنج برای تزئین سطح رویی استفاده کنید.
حتما بخوانید:خرید عمذه زعفران
زینت دادن برنج زعفرانی
برنج زعفرانی را میتوان به انواع روش ها تزیین کرد که برای شما چند مورد از آن را بیان میکنیم، فقط کافی است که کمی خلاقیت و ذوق هنری به خرج بدهید. اگر هم ایده ای به ذهنتان نمی اید ، می توانید از اینترنت یا کتاب های آشپزی ایده های مختلفی را کسب کنید.
برای تزئین برنج زعفرانی می توانید از مخلوط ایده های زیر کمک بگیرید:
برنج زعفرانی و زرشک (البته می توانید از برنج مخلوط شده با آلبالو هم برای تزئین قسمت های دیگر نیز استفاده کنید.)